Muzikoterapie00 : pohled na hudbu jako na prostředek moderních metod současné psychoterapie - Vejdovcová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce popisuje vliv hudby na jednotlivce v rámci metod psychoterapie, kdy je kladen důraz na podstatu hudby a jejích možných účinků. Práce je rozdělena na část teoretickou (popis psychoterapeutických směrů, podstaty hudby a samotné muzikoterapie) a empirickou (zpracování dotazníků pro muzikoterapeuty).
Music therapy : music as a medium of modern methods of contemporary psychotherapy
Keywords: psychoterapie; metody; hudba; Muzikoterapie