Delikventní chování mládeže a možná preventivní opatření: Srovnávací studie ČR a Velké Británie - Špičáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je rozdělena na tři části. První pojednává o dané problematice ve Velké Británii, druhá v České republice a třetí část je komparace zjištěných poznatků z obou zemí. První dvě části jsou zaměřeny na historický exkurz v obou zemích, co se týká zacházení s mladistvými pachateli, jaké existují formy trestních opatření a v neposlední řadě včasná intervence a možná preventivní opatření a programy, které mají vést ke snižování kriminality dětí a mladistvých. Poslední část se zabývá komparací zjištěných poznatků z obou zemí.
Delinquent behavior of youth and possible preventive measures: A Comparative Study of the Czech Republic and Great Britain
Keywords: prevence; intervence; trestný čin; mládež; opatření; výchova; prevention; intervention; offense; youth; measures; education