Měření viskozity jako laboratorní cvičení na středních chemických školách - Sedláková, Jitka (Univerzita Pardubice, 1998)
V práci jsou vysvětleny základní pojmy týkající se viskozity a popisu viskozimetrů a konkrétní použití viskozimetrie na odborných chemických školách v předmětech chemie a fyzika. Navrhuje několik laboratorních úloh pro měření viskozity.
Keywords: pedagogika; viskozita; hydrodynamika; proudění kapaliny; viskozimetry; laboratorní cvičení; SPŠCH