Analýza kyberkriminality v ČR - Volenec, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je věnována analýze kyberkriminality v ČR. Přibližuje samotný pojem kyberkriminalita a čím je tento fenomén moderní doby tak specifický. Vysvětluje jednotlivé formy kybernetických útoků a jejich možnou prevenci. Zabývá se také právní úpravou jak národní, tak i mezinárodní a obsahuje analýzu dostupných dat v této oblasti.
Analysis of Cybercrime in the Czech Republic
Keywords: kyberkriminalita; kyberprostor; počítačové systémy; anonymita; hacking; cybercrime; cyberspace; computer systems; anonymity; hacking