Možnosti konsolidace vápenných omítek dezalkalizovaným vodním sklem - Černý, Adam (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se věnuje problematice koroze a konzervace historických vápenných omítek za použití konsolidantu dezalkalizovaného vodního skla. Experimentální část popisuje přípravu modelových vzorků jejich impregnace konsolidantem a metody stanovení některých fyzikálních vlastností zpevněné omítky.
Keywords: chemicko-technologické průzkumy; konzervace; vápenné omítky; dezalkalizované vodní sklo; konsolidanty