Finanční analýza ve vybraném malém a středním podniku - Veselý, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2018)
Záměrem této bakalářské práce je analyzovat podnik YATE, spol. s. r. o. z pohledu zdrojů financování mezi roky 2012 až 2016 a navrhnout možné zlepšení finanční situace podniku. Práce obsahuje čtyři části - malé a střední podnikání, finanční analýzu, analýzu vybraného podniku a formulaci závěrů a doporučení. Při hodnocení finanční situace podniku a následného doporučení jsou použity poměrové ukazatele a zlatá pravidla financování.
Financial analysis of particular small and medium enterprise
Keywords: finanční analýza; malé a střední podnikání; poměrové ukazatele; zlatá pravidla financování; financial analysis; small and medium enterprises; financial ratios; golden financial rules