Klasická versus laparoskopická hernioplastika tříselné kýly - Ernestová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Ve své diplomové práci se budu věnovat problematice operačního řešení tříselné kýly. Práce je strukturovaná na dvě části, teoretickou a výzkumnou. V teoretické části se zmíním o kýlách obecně, se zaměřením na kýly tříselné, jejich operační léčbu klasickou a laparoskopickou a komplikace léčby. Nastíním zde i problematiku ošetřovatelskou, která se bude týkat předoperační a pooperační péče o pacienta po operaci tříselné kýly. Ve výzkumné části provedu retrospektivní výzkum se zaměřením na porovnání klasické a laparoskopické hernioplastiky tříselné kýly a na vznik komplikací po operaci na Chirurgické klinice v Pardubické krajské nemocnici a.s. v období 1. 1. - 31. 12. 2008.
Classic versus laparoscopic hernioplasty of inguinual hernia
Keywords: Tříselné kýla; klasická operace; laparoskopická operace; Komplikace; Inguinual hernia; classic operation; laparoscopic operation; complication