Využití mobilních ICT zařízení pro zefektivnění výuky na 2. stupni základní školy - Hřebecký, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce má za cíl poukázat na problematiku využívání ICT zařízení ve výuce, zejména mobilních, jako aktivizačních nástrojů. Výuka s použitím těchto zařízení nabízí možnosti nejen zapojit všechny žáky do výuky stejným způsobem, ale může více rozvinout jejich zájem o dané téma a navíc ukáže možnosti využití ICT ve školní výuce. Dále chce práce ukázat, že tyto technologie nejsou omezené jen na některé předměty, ale lze je efektivně používat v jakémkoli vyučovaném předmětu a že jsou v rámci vzdělávání na školách univerzálním nástrojem využití.
Keywords: mobilní ICT zařízení; aktivizační nástroje; 2. stupeň základní školy; spolupráce; samostatnost; komunikace; univerzálnost; počítač; mobile ICT devices; activation tools; 2nd grade of primary school; cooperation; independence; communication; universality; computer