Posouzení rozsahu dopravní infrastruktury s ohledem na výhledový rozsah dopravního provozu na trati Olomouc hl.n. - Uničov - Šumperk - Winter, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je navrhnout nové možnosti organizace železniční dopravy na trati Olomouc hl.n. - Uničov - Šumperk s ohledem na možné změny v dopravní infrastruktuře, jakými jsou elektrizace trati či modernizace zabezpečovacího zařízení. Dalším cílem je s pomocí simulačního programu Open Track analyzovat výsledný efekt těchto změn a porovnat jej se současným stavem.
Examination of extent of transport infrastructure with regard to the perspective range of traffic on the line Olomouc hl.n. - Uničov - Šumperk
Keywords: doprava; infrastruktura; tratě; elektrizace; železnice; transportation; infrastructure; track; electrification; railways