Úprava autobusu Neoplan L 122/3 pro přepravu vozíčkáře - Trpík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá možnostmi pohybu osob na invalidním vozíku. Na začátku práce jsou uvedeny různé možnosti dopravy vozíčkářů při jejich cestách. Je zde uveden průzkum pohybu cestujících na invalidním vozíku, aby se vytvořila představa o pohybu těchto osob. Dále se v práci vyskytují témata, která postupně vedla k výběru vhodného autobusu a vhodného místa uvnitř autobusu Neoplan L 122/3. K závěru práce je pomocí programu Pro Enginer řešena otázka nástupu a výstupu vozíčkáře,a také ideové uchycení sedaček k podlaze. Na úplném konci je řešena problematika přichycení vozíčkáře k podlaze a jeho připoutání na vozíku.
Modification of Neoplan N122/3 bus for dollyman transportation
Keywords: invalidní vozíky; přeprava vozíčkáře; Neoplan L 122/3; nájezdové rampy; točny; wheelchair; transport of the wheelchair; Neoplan L 122/3; ramps; turntables