Zvyky a tradice muslimských žen v době těhotenství, porodu a šestinedělí - Vašíčková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
V bakalářské práci se nachází informace o zvycích a tradicích muslimských žen v době těhotenství, porodu a šestinedělí a také ohledně rituálů novorozence. V teoretické části se nachází informace ohledně multikulturalismu, v dalších kapitolách je popsána historie islámského náboženství a také tradice, které jsou muslimy dodržovány. V poslední části teorie se nachází informace o ženách v islámu, o jejich zvycích a tradicích, a to hlavně spojené s obdobím těhotenství, porodu a šestinedělí. Cílem průzkumné části bylo zjistit zvyky a tradice muslimských žen v době těhotenství, porodu a šestinedělí.
Traditions and customs of Muslim women during pregnancy, childbirth and puerperium
Keywords: historie islámu; islám; multikulturní ošetřovatelství; porod; porodnictví; těhotenství; žena; Islam; women; midwifery; pregnant; birth; multicultural nursing; history of Islam