Vypovídací schopnost tradičních finančních bonitních modelů - Antlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vyhodnocení vypovídací schopnosti tradičních finančních bonitních modelů. V teoretické části jsou podrobně popsány jednotlivé bonitní modely. Poté jsou vybrány tři bonitní modely a to Kralickův Quick test, Grünwaldův bonitní model a Bilanční analýza II, které jsou v praktické části aplikovány na testovacím vzorku sta firem. Nakonec jsou výsledky vyhodnoceny a porovnány.
Explanatory power of traditional financial credibility models
Keywords: bonitní modely; finanční analýza; Kralickův Quick test; Grünwaldův bonitní model; bilanční analýzy; index bonity; Tamariho model; indexy IN; credibility model; financial analysis; Kralicek´s Quicktest; Grünwald´s credibility model; balance analysis; credibility index; Tamari´s model; indexes IN