Vlivy sociálních sítí na partnerské vztahy ve 21. století - Janeková, Simona (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce pojednává o vlivech sociálních sítí na partnerský život v dnešním světě technologií. Teoretická část popisuje základní terminologii týkající se virtuálního světa a partnerství. Dále se práce věnuje problematice nadměrného užívání sítí, komunikaci na internetu, emocím, sebepojetí nebo žárlivosti online. Praktická část je tvořena kvalitativním šetřením. Toto šetření je provedeno za pomoci rozhovorů. Cílem výzkumu je zjistit do jaké míry ovlivňují sítě partnerský život a jaký má vliv čas strávený na sítích na kvalitu vztahu.
Influences of social networks on relationships in the 21st century
Keywords: partnerské vztahy; láska; sociální sítě; Instagram; Facebook; žárlivost; relationships; love; social networks; Instagram; Facebook; jealousy