Použití červené arkózy v architektuře a sochařství na Benešovsku - Záruba, Petr (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce popisuje vlastnosti červené arkózy z lokality středočeského permokarbonu. Uvádí seznam objektů na Benešovsku, u kterých byl tento druh pískovce užit a zabývá se obecnými možnostmi jeho aplikace na památkové objekty.
Keywords: kameny; arkózy; pískovce; barevnost; architektura; sochařství; památkové objekty; Benešovsko