Odpady ze zdravotnických zařízení - Letková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o odpadech a nakládání s nimi. Práce je zaměřena na zdravotnický odpad, jeho dělení dle zákona a klasifikaci. Dále se práce věnuje likvidaci zdravotnického odpadu a to jak spalováním, tak i nespalovacími technologiemi. Závěrečná část práce je věnována srovnání, jak zachází se zdravotnickým odpadem Česká republika a jak ostatní země Evropy. V práci je také uveden vliv zdravotnického odpadu na dvě složky životního prostředí - vodu a ovzduší.
Wastes generated by medical facilities
Keywords: zdravotnický odpad; spalovny; nespalovací technologie; infekční odpad; dekontaminace odpadu; medical waste; incinerators; non-combustion technology; infectious waste; waste decontamination