Vliv automobilových soutěží na životní prostředí - Justová, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na vliv automobilových soutěží, konkrétně Rally, na životní prostředí. U této disciplíny je zpracován nejen povolený technický stav vozidel a způsob jeho kontroly, ale také způsoby povolování jednotlivých soutěží a jejich úseků u nás. Část je porovnána se zahraničím. Na konec je provedeno srovnání zatížení životního prostředí při soutěži a při běžném silničním provozu.
The effect of motor sport on the enviroment
Keywords: automobil; soutěž; emise; bezpečnost; vehicle; event; emission; safety