Stáří a jeho místo ve společnosti - Šimková, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá demografickým stárnutím obyvatelstva České republiky a poukazuje na problémy s tím spojené. Zabývá se rodinnou péčí a možnostmi pomoci státu včetně státních sociálních a institucionálních služeb. Empirická část je zaměřena na obyvatele Domova důchodců v Ústí nad Orlicí, kde byly zjištěny postoje seniorů k jejich životní situaci a spokojenosti s poskytovanými službami.
Old people in our society
Keywords: demografické stárnutí; senioři; Rodina; rodinná péče; sociální péče; demographic aging; old people; Family; family care; social care