Daňová podpora rodin - Čmelíková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje konstrukčních prvků daně z příjmu fyzických osob se zaměřením na podporu rodin. Práce vymezuje konstrukční prvky daně z příjmu fyzických osob a představuje daň samotnou. Následně se zaměřuje na samotný vývoj konstrukčních prvků, které podporují rodiny, kterými jsou slevy na dani a daňové zvýhodnění. Tyto konstrukční prvky umožňují rodinám snížit jejich daňovou zátěž. U modelových rodin je vypočítána daňová povinnost a efektivní sazba daně ve vybraných letech, což umožňuje posoudit vliv změn na daňové zatížení rodin.
Tax support for families
Keywords: daň z příjmu fyzických osob; rodina; daň; daňová podpora; slevy na dani; daňové zvýhodnění; personal income tax; family; tax; tax support; tax credits; tax benefits