Trestná činnost duševně nemocných osob - Fučíková, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá historií vnímání duševních poruch, stigmatizací duševně nemocných a dalšími tématy, jako jsou například práva osob trpící duševní poruchou. Její součástí je též vysvětlování základních pojmů pro lepší orientaci v problematice a úvod do problematiky trestné činnosti. Cílem empirické části práce bylo zjistit, jaké postoje a názory zaujímá veřejnost k duševně nemocným lidem a jak nahlíží naše společnost na situace, kdy se tyto osoby dopustí nežádoucího nebo nebezpečného jednání.
Crime of persons with mental disorders
Keywords: duševní poruchy; duševně nemocní; stigmatizace; trestná činnost; mental disorder; mentally ill person; stigmatization; crime