Vývoj cechů na pardubickém panství se zvláštním zřetelem na cechovní heraldiku a sfragistiku: katalog heraldických a sfragistických památek cechů pardubického panství, 16.století až do poloviny 19.století - Kováčová, Jindřiška (Univerzita Pardubice, 2010)
Historie cechů a katalogizace heraldických a sfragistických památek cechů z území pardubického panství od 16.století do poloviny 19.století. Část práce se zabývá historii jednotlivých města a cechů, které v nich sídlily. Je zde popsán vznik cechů, jejich organizace, vývoj a zánik. Větší částí této práce je kompletní katalog památek, které se po těchto organizacích dochovaly. Abecedně jsou zde seřazena města, cechy i dochované památky. Památky jsou popisovány podle stejného schématu pro čtenářovu přehlednost.
Development of the guilds at the Pardubice estate with special regard on heraldry and sigillography
Keywords: řemesla; historie cechů; pardubické panství; cechovní památky; katalogy; crafts; guild history; Pardubic´manor; guild monuments; katalogues