Stanovení glukózy průtokovou analýzou s elektrochemickou detekcí - Páčová, Elen (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce je věnována stanovení glukózy průtokovou injekční analýzou s amperometrickou detekcí H2O2, který vzniká coby vedlejší produkt oxidace glukózy. Reakce je enzymaticky katalyzovaná. Byly optimalizovány experimentální podmínky tak, aby bylo možné metodu aplikovat na praktické vzorky a použít do laboratoří instrumentální analýzy.
Determination of glucose using flow analysis with electrochemical detection
Keywords: Glukóza; enzymatická aktivita; instrumentální analytické metody