Analýza jízdy vozidla řízeného Trimble AutoPilot - Krejčí, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá analýzou jízdy vozidla řízeného systémem automatického řízení pomocí globálních navigačních systémů (GNSS). V práci jsou popsány globální navigační systémy, určení polohy pomocí těchto systémů a služby korekcí pro zpřesnění polohy. Následně jsou popsány systémy pro automatické řízení vozidel. Dále je popsané vyvinuté zařízení pro záznam pozic vozidla a vyvinuté programy, které ze zaznamenaných pozic analyzují jízdu vozidla. Nakonec byla provedena série měření GNSS signálů s různými korekcemi a měření jízdy vozidla řízeného systémem automatického řízení.
Movement analysis of the vehicle controlled by Trimble AutoPilot System
Keywords: automatické řízení; určování polohy; korekce polohy; GNSS; GPS; RTK; Trimble; automatic vehicle control; positioning; corrections