Obchodování na diamantové burze v Antverpách - Hvížďalová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá obchodováním na Antverpské diamantové burze. Přibližuje diamant nejen jako luxusní šperk, ale zároveň jako nástroj investování. V teoretické části jsou popsány možnosti obchodování na Antverpské burze včetně hlavní komodity, kterou je diamant. V závěru teoretické části je zmíněn jediný český člen Antverpské diamantové burzy včetně možností partnerství s touto společností. V praktické části jsou uvedeny výhody investice do diamantu oproti jiným komoditám, dále výhody a nevýhody obchodování na dané burze.
Trading on the diamond exchange in Antwerp.
Keywords: antverpské burzy; diamantové burzy; investice do diamantů; diamanty; antwerp stock exchange; diamond exchange; diamond investments; diamonds