Analýza vybraných látek v mateří kašičce - Stuchlíková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce "Analýza vybraných složek mateří kašičky" je věnována základním údajům o této látce. Poskytuje informace o možnostech jejího získávání a využití. Obsahuje vypracovanou literární rešerši o fyzikálních vlastnostech a chemickém složení, nacož navazuje kapitola o rozboru a analýze těchto složek. Značná část je o jejích pozitivních i negativních účincích na lidský organismus. V neposlední řadě jsou zde shrnuty i základní informace o všech včelích produktech.
The analysis of selected compounds in royal jelly
Keywords: včelí produkty; mateří kašička; analýza; účinky; bee products; royal jelly; analysis; effects