Možnosti modernizace vozového parku MHD v Pardubicích - Cypra, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Úkolem této práce je analýza současného stavu vozového parku. Možnost zavést alternativní druhy paliva, jejich možné využití, navrhnout autobusy s tímto pohonem do provozu, zavedení velkokapacitních trolejbusů do vozového parku dopravního podniku v Pardubicích. Dále kalkulace snížení nákladů na provoz autobusů, vybudování plnící stanice. Závěr patří zhodnocení budoucí situace v podobě výnosů pro DP.
Possibilities modernizing fleet UMT in Pardubice
Keywords: Transport undertaking; buses; trolley-buses; urban mass transport; fleets; dopravní podniky; autobusy; trolejbusy; městská hromadná doprava; CNG; vozové parky