Politická práva v České republice - Horáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou politických práv v České republice. První kapitola bakalářské práce je věnována dokumentům pojednávajících o lidských právech a svobodách. Ve druhé kapitole jsou charakterizována lidská práva, popisovány ústavy zemí Evropské unie a v neposlední řadě přiblíženy pojmy sociální a právní stát. Třetí kapitola se věnuje popisu politických práv, jejich vysvětlením a porovnáním dokumentů. Čtvrtá kapitola pojednává o zhodnocení politických práv.
Political rights in the Czech Republic
Keywords: Politická práva; Listina základních práv a svobod; sociální a právní stát; lidská práva; Úmluva o ochraně lidských práv a základních svobod; Ústava ČR; lidská práva; Political rights; the Charter of fundamental rights and freedoms; social and rule of law; human rights; the convention on the Protection of human rights and fundamental freedoms; Constitution CR; human rights