Hořčíkové slitiny v dopravní technice - Juřička, Ivo (Univerzita Pardubice, 1995)
Nové typy hořčíkových slitin splňují velmi dobře většinu požadavků na mechanickou pevnost i při vyšších teplotách, na houževnatost, na odolnost proti creepu a na odolnost proti korozi. Hořčíkové slitiny se tak mohou prosadit v konstrukcích součástí pro dopravní techniku. Příklady nových typů odlitků a další vývojové trendy, které jsou uvedeny v této práci mohou znamenat rozvoj kategorie pokročilých technologií využívaných v dopravě.
Magnesium alloys in transport facilities
Magnesiumlegierungabgusse in der Transporttechnik