Zlepšení parametrů traťového úseku Jičín - Rovensko pod Troskami - Nešetřil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá zlepšením parametrů traťového úseku Jičín Rovensko pod Troskami. Obsahuje popis současného stavu traťového úseku a dvě varianty modernizace (na 100 km/h a 120 km/h). Součástí práce je posouzení obou variant.
Jičín-Rovensko pod Troskami segment railway line parametres improvement
Keywords: železniční tratě; železniční stanice; modernizace; zvýšení traťové rychlosti; Jičín; Libuň; Rovensko pod Troskami; railway tracks; railway stations; modernization; increase of track speed; Jičín; Libuň; Rovensko pod Troskami