Anorganická prvková analýza identifikačních tělísek - Staňková, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce byla zaměřena na stanovení hořčíku, zinku, mědi a olova ve vzorcích identifikačních tělísek metodou plamenové atomové absorpční spektrometrie. Byly nalezeny optimální podmínky pro mikrovlnný rozklad vzorku a stanovení. Vypracovaná metodika byla použita pro stanovení uvedených analytů ve vzorcích identifikačních tělísek před a po výbuchu.
Inorganic elementary analysis of identification particles
Keywords: detekce výbušin; Identifikace; mikrovlny; rozklad; identifikační tělíska; Atomová absorpční spektrometrie