Kvalita života pacientů se zhoubnými nádory hlavy a krku - Kubečková, Helena (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce s názvem "Kvalita života pacientů se zhoubnými nádory hlavy a krku" má za cíl zjistit kvalitu života u dispenzarizovaných pacientů po ukončení léčby nádorů orofaryngu, hypofaryngu, nazofaryngu a dutiny ústní s využitím standardizovaného dotazníku. Dalším cílem bylo zjistit, jaké jsou největší zdravotní problémy po ukončení komplexní onkologické léčby. Teoretická část předkládané práce se zabývá problematikou kvality života a nádorů hlavy a krku. Výzkumná část je zaměřena na vyhodnocení výzkumných otázek a testovaných hypotéz, které jsou věnované dvěma hlavním problémům pacientů po léčbě.
Quality of life in patients with malignant tumors of the head and neck
Keywords: kvalita života; nádory hlavy a krku; výživa; psychologický přístup; quality of life; head and neck cancer; nutrition; psychological approach