Projíždění zastávek jako nástroj optimalizace dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou osobní dopravou - Ruman, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá možností aplikace projížděných zastávek a jejich vlivem na dopravní obslužnost. Jsou zde popsány jednotlivé způsoby obsluhy zastávek, výhody a nevýhody plynoucí z projíždění zastávek, možnosti volby pro cestující z projížděných zastávek. Práce obsahuje návrh pro postup při aplikaci projížděných zastávek, který je následně použit u praktických příkladů.
Passing of stops as a tool for optimizing of public passenger transport service
Keywords: projíždění; zastávky; dopravní obslužnost; veřejná hromadná osobní doprava; passing; stops; transport service; public passenger mass transport