Situace osob bez přístřeší zdržujících se na území Pardubic - Meduna, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na popsání fenoménu bezdomovectví a charakteristiku tohoto jevu ve městě Pardubice. Zabývá se využitím jednotlivých služeb pro bezdomovce, kriminalitou v kontextu bezdomovectví a možnostmi reintegrace bezdomovců do fungující společnosti. V rámci práce byl uskutečněn kvalitativní výzkum, založený na designu případové studie se čtyřmi osobami bez přístřeší, zdržujícími se na území města Pardubice.
Situation of homeless people residing in the territory of Pardubice
Keywords: homelessness; homeless people; social works; social services; criminality; Pardubice; bezdomovectví; osoby bez přístřeší; sociální služby; kriminalita