Lázeňství v České republice - Novotná, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu lázeňství v České republice. Je zaměřena na popis struktury lázeňských míst, přírodních léčivých zdrojů a lázeňských procedur v České republice. Věnuje se vztahu lázeňství a cestovního ruchu. Vymezuje možnosti podpory a platné legislativní normy pro oblast lázeňství v České republice.
Spa in the Czech Republic
Keywords: spa; procedures; natural healing resources; spa care; Tourism; Lázeňství; procedury; přírodní léčivé zdroje; lázeňská péče; Cestovní ruch