Vliv atmosféry tvořené oxidy dusíku zejména N2O4 na hypermolekulární vlastnosti pórovitých materiálů na celulózové a lignocelulózové bázi - Malínská, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této práce bylo hodnocení hypermolekulárních vlastností při procesu navlhání lepenek zhotovených z různých celulózových a lignocelulózových vláknin, které byly vystaveny působení par oxidu dusíku. Hypermolekulární úroveň byla posuzována dle metodiky k hodnocení pórovitých a molekulárně - pórovitých vlastností vybraných modelových lepenek.
Influence of nitrogen oxide atmosphere especially N2O4 on hypermolecular properties of porous materials on cellulose and lignocellulose base
Keywords: navlhání; pórovitost; ruční papír; dřevitý papír; moistening proces; porosity; handmade paper; wood paper