Modernizace železniční trati České Velenice-Praha v úseku Střezimír-Olbramovice pro vyšší rychlost včetně úprav žst. Heřmaničky, Ješetice a Votice - Krudenc, Patrik (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor v práci předkládá návrh rekonstrukce a modernizace traťového úseku IV. koridoru Střezmír-Olbramovice ve varintách pro rychlosti 120, 140, 160 km/hod.
Keywords: železniční koridory; železniční trati; železniční stanice; rekonstrukce; modernizace