Propojení informačních zdrojů v regionu - Janáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá propojením informačních zdrojů v regionu. Propojení informačních zdrojů je zde chápáno ve formě regionálního informačnícho centra (RIC). Je navržen postup jak vytvářet RIC metodou postupné inovace s minimem finančních prostředků, navíc za použití nástrojů, které nejsou běžně pro tento případ používány. Zpočátku je možno zpracovat centrum v podobě statických stránek a posléze přidávat databázově zpracovaná data, umožnit propojení lokálních informací, přidat zpracování geodat a jako poslední a také finančně nejnáročnější je automatizovat třídění regionálních informací.
Connection of regional information sources
Keywords: regiony; Regionální rozvoj; informační zdroje; Informační technologie; komunikační systémy; vyhledávače; informační centra