Řízení rizika vůči subjektu úvěrování - Košík, Štěpán (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se skládá z pěti na sebe navazujících oddílů. První část popisuje typy úvěrových obchodů poskytovaných Komerční bankou, a.s. Druhý oddíl se zabývá problematikou úvěrového rizika, popisem jeho typů a vyčleněním těch rizik, které se vztahují k podnikatelským subjektům na úrovni akciových společností, společností s ručením omezeným a hyzických osob. Ve třetí části této práce je uvedena podoba, jakou by měl mít podnikatelský záměr předkládaný Komerční bance, a.s. V následujícím oddíle je podána charakteristika hlavních nástrojů banky využívaných při ochraně proti úvěrovému riziku. Poslední část se zabývá vyhodnocením a posouzením žádosti klienta o úvěr u Komerční banky, a.s.
The management of venture compared with the subject of credit
Keywords: úvěry; Riziko; podnikatelský záměr; komerční banky