Modulace poškození střevní sliznice vyvolané ionizujícím zářením pomocí IGF-1. - Fikejzlová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na popis druhů ionizujícího záření, akutní nemoci z ozáření, poškození střevní sliznice a charakterizuje vlastnosti zvoleného růstového faktoru IGF-1. Experimentální část je zaměřena na zhodnocení vlivu růstového faktoru na sliznici poškozenou ionizujícím zářením.
Modulation of Intestinal Mucosal Damage Induced by Ionizing Radiation by IGF-1.
Keywords: střevní sliznice; gama záření; inzulínu podobný faktor 1; Itestinal mucosa; gamma radiation; insulin-like factor 1