Inbreeding v dynastii Habsburků - Krystyníková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá inbreedingem v dynastii Habsburků. Od jednotlivých členů a rozdělení rodu popisuje sňatkovou politiku a její výsledné problémy. Cílem práce je seznámení s nejvýznamnějšími členy, s genetickými problémy dědící se z generace na generaci a s jednotlivými genetickými pojmy a vzorci.
Inbreedin in the Habsburg dynasty
Keywords: Habsburkové; dynastie; leopoldinská; albrechtovská; španělská a rakouská linie; koeficient inbreedingu; sňatková politika; dědičnost; příbuzenské sňatky; genetické vady; generace; Habsburgs; dynasty; Leopoldian; Albertinian; Spanish and Austria line; coefficient of inbreeding; marriage policy; heredity; consanguineous marriages; genetic disabilities; generations