Tisk a charakterizace tištěných baterií - Milec, Marian (Univerzita Pardubice, 2014)
V dnešnej dobe sa stále viac rozvíja trend zmenšovania rozmerov elektronických zariadení. Tento trend so sebou nesie potrebu technológie, ktorá by umožnila zhotovenie zdrojov prúdu s malými rozmermi za prijateľné ceny. Tieto požiadavky je možné splniť pomocou tenkých flexibilných batérii, ktorých výroba je realizovaná pomocou tlačových techník Táto práca si kladie za ciel navrhnutie zloženia jednotlivých pást použitých na zhotovenie konštrukčných prvkov, navrhnutie usporiadania jednotlivých konštrukčných prvkov a samotné zhotovenie tlačených batérií. Boli tiež testované vlastnosti takto zhotovených batérií a vlastnosti zhotovených pást.
Print and Characterization of Printed Batteries
Keywords: tištěné baterie; sítotisk; viskozita; vybíjecí charakteristiky; printed battery; screenprinting; viscosity; discharging characteristics