Mikrostrukturování tenkých vrstev chalkogenidových skel systému As-Se - Pálka, Karel (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato disertační práce se zabývá studiem vlastností a možnostmi strukturování povrchu tenkých vrstev chalkogenidových skel systému As-Se. Studovány byly optické vlastnosti, tepelné vlastností, struktura a složení chalkogenidových skel složení As20Se80, As40Se60 a As50Se50. Pro korugaci povrchu tenkých vrstev byly studovány metody selektivního leptání, přímý zápis laserovým paprskem a přímý holografický zápis.
Microstructuring of As-Se chalcogenide glass thin films
Keywords: chalkogenidová skla; tenké vrstvy; strukturování povrchu; chalcogenide glasses; thin films; structuring of the surface