Nástroje etického řízení vybraných firem - Přikrylová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na využívání nástrojů etického řízení firem. Jejím cílem je porovnat teoretické poznatky o způsobech etického řízení firem s praxí ve stovce nejobdivovanějších firem České republiky. V bakalářské práci je teoreticky vymezena podniková etika a etické řízení firem. Jednotlivé nástroje etického řízení jsou v práci popsány a dvěma z nich, jimiž jsou etický kodex a etický audit, jsou věnovány samostatné podkapitoly. Data pro analytickou část bakalářské práce byla získána formou dotazníkového šetření. Výsledky šetření, závěry a doporučení jsou obsahem finální části práce.
Ethical management tools of selected companies
Keywords: etika; podnikatelská etika; manažerská etika; nástroje etického řízení firem; etický kodex; etický audit; ethics; business ethics; management ethics; ethical business management tools; code of ethics; ethical audit