Zavádění principů štíhlé výroby - Gryčová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Předmětem diplomové práce je teoretické představení konceptu štíhlé výroby v oblasti řízení výroby v podniku a praktická aplikace některých principů štíhlé výroby ve zvoleném podniku. V teoretické části práce je vysvětlena problematika managementu jakosti a lean managementu. V dalších kapitolách jsou popsány zásadní otázky v oblasti řízení výroby. Jsou zde uvedeny současné tendence, nástroje a techniky štíhlé výroby. V praktické části je provedena situační analýza podniku při využití vybraných nástrojů štíhlé výroby. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na zlepšení jakosti výroby a doporučení dalšího rozvoje firmy. V poslední kapitole je celkové vyhodnocení řešené situace v podniku.
Implementation of lean management
Keywords: štíhlá výroba; lean management; plýtvání; řízení jakosti; nástroje jakosti; 5S; production management; waste; quality control; quality tools