Syntéza a studium reaktivity 2-substituovaných vinylcíničitých sloučenin - Dymák, Marek (Univerzita Pardubice, 1999)
Bylo připraveno jedenáct substituovaných vinylcíničitých sloučenin, jež byly charakterizovány pomocí 1H, 13C, a 119Sn NMR spektroskopie. Byla studována kinetika reakce některých sloučenin s kyselinou octovou v CDCl3. Dále byla u některých sloučenin zkoumána heterolytická fragmentace.
Synthesis and study of reactivity of 2-functionalised vinyltin coumpounds
Keywords: 2-substituované vinylcíničité sloučeniny; nukleární magnetická rezonanční spektroskopie; štěpení vazby cín-uhlík; heterolytická fragmentace; reakční kinetika