Využití fotovoltaických článků k nepřímému napájení železničního vozidla - Dašek, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá použitím fotovoltaických panelů k napájení železničního vozidla. Železniční vozidlo je vybaveno zásobníkem elektrické energie. V práci je řešena energetická náročnost jízdy železničního vozidla, návrh schéma trakčního pohonu, volba vhodného zásobníku elektrické energie. Práce posuzuje použití v reálném prostředí.
Use of photovoltaic cells as a indirect power supply of railway vehicles
Keywords: fotovoltaické panely; energetická náročnost; železniční vozidla; photovoltaic panels; energy intensity; railway vehicle