Zámek Linhartovy a jeho zahrada s tzv. Vinným sklepem - Menzel, Filip (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se věnuje histoii a popisu zámeckého areálu v Linhartovech se zaměřením na uměleckou výzdobu budovy zámku a vinného sklepa. Hlavním úkolem práce je zhodnotit torzální sgrafitovou výzdobu a upozornit na památkovou potřebu záchrany tohoto komplexu objektů.
Keywords: historie; památkové objekty; architektura; výzdoba; Linhartovy