Vaření jako cesta ke vzpomínkám: Podpora seniorů s Alzheimerovou demencí - Weber, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se skládá ze dvou částí, a to teoretické a výzkumné. Teoretická část se zaměřuje na popis seniorské populace, demence s důrazem na Alzheimerovu demenci a vzpomínky a s nimi související reminiscenci. Praktická část se zabývá realizací reminiscenční terapie a jejím využitím u seniorů. Na základě získaných výsledků byl stanovený cíl práce "Vytvoření aplikovatelného receptu" vyhodnocen jako úspěšný.
Cooking as a way to remember: Supporting seniors with Alzheimer's dementia
Keywords: reminiscence; demence; vzpomínky; senioři; reminiscence; dementia; memories; seniors