Zástavní právo - Papík, Rudolf (Univerzita Pardubice, 2004)
Charakteristika aktuální úpravy zástavního práva. Popis vzniku zástavního práva, práv a povinností zúčastněných stran, podmínky zániku zástavního práva. Rozbor institutu zástavního práva ve vztahu ke konkursnímu řízení. Dopad nové právní úpravy zástavního práva do daňového řízení.
Surety law
Keywords: zástavní právo; občanské právo; Pohledávky; katastrální úřady