Investiční možnosti podniků v současném podnikatelském prostředí - Novotný Josef; Sejkora František (Vydavateľstvo Ekonóm, 2015)
V dnešní době řada podniků, hledá, kde by nejlépe zhodnotily své volné případně cizí zdroje s co největším výnosem a nejnižším rizikem. Podniky se musí rozhodnout do jakých investičních instrumentů investovat včetně objemu finančních prostředků. Rozhodování společností velice komplikují globalizační vlivy, které vyvolávají někdy složitě předvídatelné turbulence na finančních trzích. Problém, který se na dnešních trzích objevuje, je kde investovat na světových trzích a do kterých investičních instrumentů. Cílem článku je navrhnout, na které vybrané burze investovat, a do jakých akciových titulů na základě komparace a korelace zvolených údajů.
Investment possibilities of enterprices in today´s business environment
Keywords: Akcie; investor; komparace; finanční trhy; korelace; burza cenných papírů; Stocks; investor; comparison; financial markets; correlation; stock exchange