Ochrana autorských práv v oblasti informačních technologií - Fišerová, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá Autorským zákonem č. 121/2000 Sb. a autorskými právy v oblasti informčních technologií. Konkrétně se věnuje prolematice autorských práv k software a jejich porušování v oblasti programového vybavení. Zaměřuje se na autorské právo v prostředí internetu, odpovědnost za obsah uveřejněný na internetu. Práce řeší softwarové pirátství ve firmách a dopady tohoto jednání na ekonomiku v České republice a ve světě.
Protection copyright laws in area of information technologies
Keywords: Authors Act; copyright laws; software piracy; Criminality; Autorský zákon; Autorská práva; softwarové pirátství; Kriminalita; Internet